Isolatie subsidies

Wist u dat dakisolatie het meest gesubsidieerde isolatiewerk in Belgiƫ is?

lees meer

Wist u dat dakisolatie het meest gesubsidieerde isolatiewerk in België is?

Deze investering is namelijk in slechts 3 maanden terugverdiend!
Door goed te isoleren kunnen we onze verwarmingskosten doen dalen met 30 tot 40 procent. Hoe beter een woning is geïsoleerd, hoe minder warmte er via het dak, de vloer en de buitenmuren verloren gaat. Een intensief geïsoleerd huis houdt niet alleen tocht en vocht tegen, de wanden en vloeren zullen minder koud aanvoelen. Bijgevolg moeten we minder stoken, en een kleinere en dus goedkopere verwarmingsketel zal al voldoende zijn.

Dak isoleren

De meest rendabele ingreep aan een woning is de isolatie van het dak. Langs het dak gaat immers gemiddeld 26% van onze verwarmingskosten verloren. Hoe dikker de laag isolatie, hoe meer ze isoleert en hoe minder we verbruiken. Naast de economische rendabiliteit is er nog een andere reden om een dak goed te isoleren. In de kamers onder een geïsoleerd dak stijgt het comfort aanzienlijk: in de winter gaat er minder warmte verloren, in de zomer vermindert het gevaar op oververhitting.

Subsidie dakisolatie

Dakisolatie wordt sterk gesubsidieerd in ons land. Onder bepaalde voorwaarden krijgen we tot 40% van onze investering terug via belastingvermindering. Daarnaast geven de distributienetbeheerders een premie, en dikwijls ook de gemeenten. Voeg daarbij de premie voor dakisolatie van het Vlaamse gewest: wie in de loop van 2011 minimum 40 m² dak of zoldervloer goed tot zeer goed isoleert, kan van de Vlaamse overheid een aanvullende premie krijgen van 500 tot 1.000 euro.

Dankzij al deze premies verdienen we onze investering in dakisolatie al zeer snel terug. Daarna kunnen we ten volle genieten van lagere energiekosten.